Većina Nemaca protiv isplate odštete Grcima

Izvor: Blic, 28.Mar.2015, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većina Nemaca protiv isplate odštete Grcima

Više od dve trećine Nijemaca nije saglasno sa dodatnim plaćanjem ratne odštete Grčkoj za Drugi svetski rat, rezultati su najnovije ankete.

Prema rezultatima ankete agencije "Politbarometar" obavljene za nemačku državnu televizijsku stanicu "Ze-De-Ef", 78 odsto ispitanih je protiv slične isplate, 15 odsto bi razmotrilo to pitanje, a ostatak je neopredeljen.

Pitanje nemačke ratne odštete redovno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se pominje tokom nastojanja Grčke da se oporavi od finansijske krize i ostane članica evrozone.

Nemački zvaničnici odbacivali su ove zahteve, ističući da je pitanje ratnih odšteta Grčkoj rešeno sporazumom kojim je ponovo ujedinjena Nemačka 1990. godine.

Anketa je obavljena od utorka do četvrtka i obuhvata odgovore 1.219 osoba.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Većina Nijemaca protiv isplate odštete

Izvor: Capital.ba, 28.Mar.2015

MAJNC, Više od dvije trećine Nijemaca nije saglasno sa dodatnim plaćanjem ratne odštete Grčkoj za Drugi svjetski rat, rezultati su najnovije ankete. Prema rezultatima ankete agencije „Politbarometar“ obavljene za njemačku državnu televizijsku stanicu „Ze-De-Ef“, 78 odsto ispitanih je protiv...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.