Varufaks razmatra šta zatražiti od ECB

Izvor: Akter, 05.Jul.2015, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varufaks razmatra šta zatražiti od ECB

Ministar finansija grčke Janis Varufakis sastao se večeras sa grčkim bankarima kako bi razmotrili kakav zahtev Atina da uputi Evropskoj centralnoj banci

Portparol je želeo da ostane anoniman i najavio zvanično saopštenje. On nije rekao ni gde se sastanak održava.

Predsednik grčkog udruženja banaka rekao je da će u zemlji biti gotovine samo do sutra.

Iako se očekuje da grčke banke ponovo budu otvorene u utorak, to je gotovo nemoguće bez velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << injekcije gotovine.

Grčki mediji izvestili su da će grčka centralna banka od Evropske centralne banke zatražiti vanrednu pomoć od 6 milijardi evra.

Jedan bliski saradnik premijera Aleksisa Ciprasa izjavio je ranije da pobedu onih koji su na referendumu glasali za "Ne" ponudi kreditora, ne treba shvatiti kao nameru vlade da napusti evro.

Pogrešno je povezati "Ne" kreditorima sa izlaskom i evrozone. Ako prevlada "Ne", to će nam pomoći da postignemo bolji dogovor, rekao je državni ministar Nikos Papas televiziji Alfa.

Prema preliminarnim rezulatima anketa, na današnjem referendumu u Grčkoj pobedio je odgovor "Ne" ponudi grčkih kreditora.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.