Varufakis pravi sveevropsku stranku

Izvor: Vostok.rs, 29.Jul.2015, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varufakis pravi sveevropsku stranku

29.07.2015. -

Bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis pravi novu i revolucionarnu partiju, koja će se boriti protiv „strogosti“ i osigurati demokratiju. U njenim redovima će se naći dobitnik Nobelove nagrade ekonomista Pol Krugman i bivši nemački ministar Oskar Lafonten.

Varufakisova stranka će biti osnivana širom Evrope u cilju borbe protiv politike štednje i radi povećanja demokratije unutar institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << EU. Ovaj novi pokret, koji će verovatno biti nazvan Evropski savez, biće višenacionalan i na njegovom čelu će biti bivši grčki ministar finansija lično, javljaju italijanski mediji.

Stranka će uključivati političke lidere, kao što su bivši ministar finansija Nemačke Oskar Lafonten i ekonomisti Pol Krugman i Džozef Stiglic.

Prema nemačkom magazinu „Špigl“, koji je preneo izjave Varufakisa, ne radi se o političkoj stranci, već o pokretu koji bi simbolizovao kap koja je prelila čašu za sve one koji zaista veruju u Evropu i žele da „revitalizuju“ demokratiju na kontinentu.

„Pozvani su da učestvuju čak i konzervativci, uključujući članove Hrišćansko-demokratske unije Nemačke Angele Merkel“, naveo je italijanski nedeljnik, koji tvrdi da je Varufakis zabrinut da je kontinent pao u ruke anti-Evropljanima, kao što je Marin le Pen.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Varufakis osniva "Alijansu za Evropu"

Izvor: B92, 29.Jul.2015

Bivši grčki mnistar finansija Janis Varufakis želi da osnuje nepartijski pokret, "Alijansu za Evropu" u kojoj će i nemački konzervativci biti dobrodošli...Varufakis je za nemački "Špigl" rekao da bi to trebalo da bude vanpartijski pokret, jedno mesto za sve one koji zaista evropski misle i demokratiju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.