Varufakis podneo ostavku

Izvor: Akter, 06.Jul.2015, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varufakis podneo ostavku

Grčki ministar finansija Janis Varufakis objavio je jutros na svom blogu da podnosi ostavku na tu funkciju

Grčki ministar finansija Janis Varufakis podneo je danas ostavku rekavši da su mu ostali ministri iz evrozone i kreditori ubrzo nekon referenduma rekli da ne žele da on prisustvuje sastancima ministara.

Varufakis je naveo u saopštenju da je premijer Grčke Aleksis Cipras procenio da njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ostavka "mogla da pomogne postizanju dogovora", te da zbog toga on danas odlazi iz Ministarstva finansija.

Varufakis je poznat po čestim medijskim nastupima na početku svog mandata, kada je formirana nova vlada u januaru. Tokom pregovora, vidno je nervirao mnoge ministre finansija evrozone, navodi AP.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.