Varufakis: Najgori scenario po Grčku – izlazak iz evrozone

Izvor: RTS, 03.Mar.2015, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varufakis: Najgori scenario po Grčku – izlazak iz evrozone

Grčki ministar finansija Janis Varufakis kaže da bi najgori mogući scenario po Atinu bio izlazak iz evrozone.
Janis Varufakis je uveren da će Grčka uspeti da u martu isplati zajam od 1,5 milijardi evra, koliko duguje MMF-u, ali i da će obezbediti dovoljno novca za likvidnost tokom aprila, javlja Rojters.

"Uvereni smo da ćemo zajam u potpunosti otplatiti, posebno MMF-u, ali i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da ćemo osigurati likvidnost tokom naredna četiri meseca", rekao je Varufakis u intervjuu za Grčku televiziju.
Varufakis dodaje da bi po Atinu najgori mogući scenario u ovom trenutku bio napuštanje evrozone.
Grčka je sa članicama evrozone u februaru dogovorila novi četvoromesečni paket pomoći. S obzirom na to da se suočava sa velikim opadanjem prihoda, očekuje se da će Atina ostati bez novca do kraja marta, a možda i ranije, navodi Rojters.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Izlazak iz evrozone? Za Grčku je to noćna mora!"

Izvor: Press, 03.Mar.2015

Grčki ministar finansija Janis Varufakis izjavio je danas da bi izlazak iz evrozone bila najgora stvar koja bi mogla da zadesi Grčku. . Varufakis je, u intervjuu za grčku televiziju, rekao da je siguran da će Atina u martu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.