Uhapšeno šest stranaca zbog trgovine ljudima

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2015, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno šest stranaca zbog trgovine ljudima

Grčke vlasti privele su danas šest stranaca zbog sumnje na trgovinu ljudima, pošto je privremena grčka vlada najavila nove mere za borbu protiv izbegličke krize i stotina migranata koji svakoga dana stižu do grčke obale.

U Solunu su uhapšena četiri Bugarina i dva turska državljanina zbog krijumčarenja 103 izbeglice iz Turske u Grčku, saopštio je policijski zvaničnik.

Izbeglice iz Sirije pronađene su u kamionu, pošto su platili po 2.000 evra da ih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << krijumčari prevezu iz Turske u Grčku, a zatim do Makedonije, prenela je agencija Rojters.

Grčka prelazna vlada donela je mere za poboljšanje uslova za desetine hiljada izbeglica i migranata, koji stižu na grčka ostrva na istoku zemlje, kao i za žitelje grčkih ostrva, izjavio je danas ministar za migracionu politiku Janis Muzalas.

Posle sastanka sa premijerkom Grčke Vasiliki Tanu sa kojom je razgovarao o tom problemu, Muzalas je rekao da je neophodna intervencija Evropske unije i Ujedinjenih nacija.

Iz kancelarije privremene premijerke saopšteno je da, prelazna vlada do izbora, 20. septembra, poboljšava kadrovske, infrastrukture i uslova u prihvatnim centrima i da ubrzava proces registracije izbeglica koje dolaze u zemlju.

Takođe, stvara koordinacioni centar za upravljanje izbeglicama, koji obuhvata ključne ministre i članove policije i obalsku stražu, a i vojska je uključena.

Vlada je, takođe, "aktivirala procedure za trenutnu upotrebu postojećih evropskih programa podrške" i sredstva, i ubrzala korišćenje raspoloživih sredstava za podršku ostrvske privrede, navodi AP.

Grčka se suočava sa , do sada, neviđenim talasom izbeglica i migranata, uglavnom iz Sirije, Iraka i Avganistana koji dolaze gumenim čamcima sa obližnje Turske obale.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Uhapšeno šest stranaca u Grčkoj

Izvor: B92, 02.Sep.2015

Grčke vlasti privele su šest stranaca zbog sumnje na trgovinu ljudima, pošto je privremena grčka vlada najavila nove mere za borbu protiv izbegličke krize...U Solunu su uhapšena četiri Bugarina i dva turska državljanina zbog krijumčarenja 103 izbeglice iz Turske u Grčku, saopštio je policijski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.