U porastu broj migranata u Španiji

Izvor: Blic, 12.Avg.2017, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U porastu broj migranata u Španiji

Broj migranata koji pokušavaju da preko Španije uđu u Evropu u značajnom je porastu proteklih meseci, a neki eksperti smatraju da bi ta zemlja mogla da pretekne Grčku po broju novopridošlica koji su ove godine tamo doplovili brodom.

O tome svedoče dva najnovija incidenta koja su se dogodila ove nedelje, pri čemu su se kupači na plaži na jugu Španije zapanjili kada su ugledali 30 do 40 muškaraca u odeći kako prilaze obali u gumenom čamcu i sedaju na pesak, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << danas AP.

Već sutradan je još oko 700 migranata iz Afrike neuspešno pokušalo da pređe granični prelaz između Maroka i Seute, male španske enklave na severozapadnom vrhu Afrike.

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) saopštila je da je 8.385 migranata došlo do Španije preko mora od početka godine, što je više nego dvostruko više u poređenju sa podacima u istom periodu prošle godine.

U Grčkoj je, u međuvremenu, zabeleženo nešto više od 12.000 migranata koji su od početka godine tamo stigli morskim putem, što je znatno manje u poređenju sa 160.000 migranata koliko ih je tamo stiglo u istom periodu 2016.

Ako u Španiju i dalje mesečno u proseku bilo pristizalo između 1.500 i 2.000 migranata, prilično je izvesno da će ona preteći Grčku po broju migranata, zaključuje portparol IOM Džoel Milman.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.