U TABLETAMA: Petrolej za lečenje raka legalizovan u Francuskoj, Švajcarskoj, Poljskoj i Mađarskoj

Izvor: Kurir, 01.Okt.2014, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U TABLETAMA: Petrolej za lečenje raka legalizovan u Francuskoj, Švajcarskoj, Poljskoj i Mađarskoj

Petrolej kroz vekove slovi za narodni lek protiv raznih bolesti, a danas se njime legalno leči čak i karcinom i to u Švajcarskoj, Francuskoj, Poljskoj i Mađarskoj, gde se prodaje i u tabletama.

U Prvom svetskom ratu spasao je život mnogim srpskim vojnicima, koji su njime suzbijali vaši, ali ga i pili oslabljeni raznim medicinskim sredstvima i medikamentima. Ovaj derivat nafte koristili su Grci i Turci za suzbijanje stomačnih oboljenja i gušobolje, kao i francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << lekari u 19. veku, koji su na bazi terpentina i petroleja pravili sredstva za dezinfekciju. Čak je i Magelan svojim moreplovcima za stomačne tegobe davao da ispijaju petrolej u malim količinama.

Lečenje petrolejom počelo je sa preradom nafte, mada se nekim frakcijama sirove nafte lečilo i u praistoriji. U drevnom Vavilonu naftni derivati su korišćeni za lečenje stomačnih problema, upale i čireva, a proces destilacije sirove nafte - naftnih ugljovodonika u frakcije, prvi put je opisan u 9. veku u Persiji.

"Upotreba petroleja najrasprostranjenija je u siromašnim zemljama, uključujući Rusiju, istočnu Evropu i Afriku. Jedna studija u Nigeriji potvrđuje da oko 70 odsto stanovništva koristi naftne derivate za lečenje, najčešće infekcija i infektivnih oboljenja, autoimunih oboljenja, raka, artritisa i reumatskih oboljenja uopšte. Priča se da su Rokfelerovi počeli biznis prodajući petrolej kao lek protiv raka pre nego što su utvrdili da je hemoterapija unosnija", rekao je prof. dr Staniša Stojiljković, šef Katedre za ekološko inženjerstvo Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, veliki poznavalac upotrebe gline u prevenciji i lečenju.

Oprezno i umereno

Prednost petroleja su njegove termodinamičke karakteristike, ali pod usloviom da nije inficiran toksičnim aditivima i da se, bez obzira na to, koristi u malim količinama.

"Ako se neko opredeli da uzima prečišćeni petrolej, prvo treba da počne sa malim količinama od nekoliko kapi, da bi posle dve do tri nedelje počeo da koristi supenu kašiku. Istovremeno treba da koristi sredstva ili način ishrane koji će da podstakne i omogući čišenje tela od teških metala i toksina koje je petrolej pokrenuo. Jer, on zaista pokreće toksične naslage iz tumorskih, limfnih i drugih deponija koje završavaju u tkivnim tečnostima", objašnjava profesor

Terapiju petrolejom treba da prati detoksikacija i oporavak organizma veoma širokog holističkog dijapazona. Ekstrakti biljaka, pogotovu mladog oraha u petroleju su takođe značajni, ali i sa njima treba biti oprezan, jer se rastvarena toksična tkiva i maligne ćelije moraju izbaciti iz organizma krvlju i limfom.

"Često se pominje redestilacija petroleja, kojom neki teški metali ne mogu da se odstrane. Postoje znatno efikasniji postupci separacije, adsorpcije i membranskih procesa kojima bi se sirovi benzin-petrolej pretvorio u supstancu namenjenu korištenju u medicinske svrhe. Stari lekari iz 18. i 19. veka su na tržištu imali prirodni-sirovi petrolej bez aditiva. Danas bi iz tehničkog petroleja morali bi da uklonimo aditive da bi ga koristili za ljudsku upotrebu", rekao je prof. dr Stojiljković.

Čistač i zagađivač

U narodnoj iskustvenoj medicini obično je upotrebljavan petrolej koji se koristio za osvetljenje prostorija, kod nas poznat kao gas, pa je preporuka, kaže dr Stojiljković, da se i danas za poboljšanje zdravstvenog stanja koristi obični petrolej-kerozin za osvetljenje, prethodno prečišćen, a ne avio petrolej-kerozin. Međutim, i tada treba da budemo oprezni, navodi dr Stojković, jer ni gas nema deklaraciju o sadržaju aditiva, pa, usled nesmotrenog ispijanja većih količina može da dođe do trovanja. Povodom insinuacija da je preventiva teških bolesti bila znatno uspešnija kad su ljudi koristili petrolej, naš sagovornik: "Savremeni čovek preko hrane, lekova, vakcina, kozmetike i vazduha unosi nekoliko hiljada puta više otrova nego ranije. U takvom haosu ni petrolej ne može da pomogne, već celovit pristup filozofiji života.

Pionir Pančić

О lekovitim svojstvima petroleja u lečenju maligne bolesti prvi u svetu pisao je Josif Pančić. U to vreme su neki pacijenti oboleli od raka u Srbiji tajno počeli da se leče petrolejom. Na ovu temu prva je javno progovorila nemačka doktorka Paula Ganer sa klinike "Jakob" na Majni, koja je ceo radni vek posvetila ispitivanju raka. U 31. godini petrolejom je izlečila svoj rak creva, koji se proširio i na bubrege. Uz ovu metodu više od 2.000 njenih pacijenata pobedilo je kancer.

"Što se tiče ćelija raka i mlečne kiseline, otvrdlog i otuđenog dela tkiva, petrolej ima komponente koje mogu da pređu membranu maligne ćelije i spreče njen razvoj. Da bi do toga došlo, digestivni trakt treba da bude sposoban za transport, kako bi vena porta u jetru dopremila neke aromatične frakcije petroleja, koje bi preko krvi dolazile u sve organe i tkiva. Nekad ovaj prenos ide i delom preko usta ili želuca, zato što petrolej lako ulazi u sistem krvi", rekao je profesor.

(biljeizdravlje.rs)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.