Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Nov.2014, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Grčkoj novi štrajk

Vodeći grčki sindikati, nezadovoljni najavljenim otpuštanjima i reformama penzionog sistema, stupili su danas u štrajk koji je paralisao mnoge službe u zemlji.

Zbog štrajka, koji će trajati 24 sata, otkazano je stotine letova, obustavljen je rad javnih službi i poremećen je saobraćaj, javlja Rojters.

Na štrajk u pozvali sindikati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << zaposlenih u javnom i privatnom sektoru, GSEE i ADEDY, nezadovoljni najavljenim otpuštanjima i penzionim reformama koje od Grčke zahtijevaju njeni kreditori Evropska unija i Međunarodni monetarni fond (MMF).

Štrajku su se pridružili i kontrolori vazdušnog saobraćaja zbog čega je otkazano stotine domaćih i međunarodnih letova.

Vozovi i trajekti takođe ne saobraćaju, dok bolnice rade sa minimalnim brojem osoblja.

Prema procjenama Rojtersa, na hiljade građana će izaći na današnji štrajk ispred Vlade.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.