Totalni preokret: Grčkoj od 2018. god...

Izvor: B92, 22.Feb.2017, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Totalni preokret: Grčkoj od 2018. god...

Berlin -- Šef fonda EU za isplatu finansijske pomoći Klus Regling izjavio je da Grčkoj od 2018. godine neće biti potrebna podrška nakon okončanja aktuelnog programa.

“Ako ta zemlja dobro iskoristi sledećih 18 meseci, uveren sam da će treći paket pomoći biti poslednji za Grčku”, rekao je listu “Zidojče cajtung” Regling, koji je i šef Evropskog stabilizacionog mehanizma.

On je naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je Grčka ostvarila napredak i da veruje da će Atina od 2018. godine moći sama da dolazi do sredstava na tržištu.

Grčka je 2015. godine potpisala sporazum o primanju trećeg paketa pomoći u iznosu od 86 milijardi evra. Sredstva se uplaćuju u više tranši u zamenu za sprovođenje reformi.

Nova tranša trenutno je blokirana dok traju pregovori između Atine i kreditora, zbog čega se pojavila bojazan da bi zemlja mogla da istupi iz evrozone.

Vlasti u Atini pristale su početkom sedmice da pregovaraju sa EU i Međunarodnim monetarnim fondom o novim reformama.

Grčkoj je u najskorije vreme potrebno da primi sedam milijardi evra da bi mogla da plati dugove u julu ili bi mogla da bankrotira.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.