Tošiba kao Grčka

Izvor: VOA, 21.Jul.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tošiba kao Grčka

Generalni direktor japanske kompanije podneo ostavku zbog lažnog prikazivanja profita.

Generalni direktor Tošibe podneo je ostavku povodom otkrića da je japanska kompanija lažno predstavila podatke o svom profitu u poslednjih nekoliko godina, tako što ih je uvećala za milijardu i 200 miliona dolara.

U nezavisnom izveštaju za skandal se okrivljuju pritisak čelnika kompanije da se ostvare teški >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << ciljevi i korporativna kultura u kojoj zaposlenima nije dozvoljeno da osporavaju uputstva svojih nadređenih.

Generalni direktor Hisao Tanaka je prilikom podnošenja ostavke preuzeo odgovornost za "lažiranje" podataka koje je počelo još 2008.

"Odgovornost je na menadžmentu, a samim tim i na meni", rekao je Tanaka, koga će privremeno zameniti Predsednik upravnog odbora kompanije, Masaši Muromači.

Posle nedavnih gubitaka na berzi, akcije kompanija su posle današnjih vesti skočile za 6 odsto.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.