Tenzije između Ankare i Atine zbog Erdoganove izjave

Izvor: RTS, 30.Sep.2016, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenzije između Ankare i Atine zbog Erdoganove izjave

Grčka je oštro reagovala na izjavu predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana kojom se dovodi u pitanje Sporazum o granicama između dve zemlje. Grčki premijer Cipras je ocenio da je izjava Erdogana opasna po bilateralne odnose.
Erdogan je juče postavio pitanje smisla Sporazuma iz Lozane, mirovnog ugovora iz 1923. godine kojim se regulišu današnje granice između Grčke i Turske, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekavši da su njime ostrva "data" Grčkoj.

"Dovođenje u pitanje Sporazuma iz Lozane, koji je uspostavio norme u grčko-turskim odnosima (i) status kvo u Egejskom moru i njegovim ostrvima, opasno je za odnose između dve zemlje, kao i za širi region", rekao je Cipras, saopštio je kabinet grčkog premijera, a prenosi Rojters.
Reagovao je i ministar odbrane Panos Kamenos, koji je upozorio Tursku da ne preduzima opasne poteze.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.