TRENDSETER Svi pričaju o Varufakisovoj košulji

Izvor: Blic, 02.Avg.2015, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRENDSETER Svi pričaju o Varufakisovoj košulji

Iako više nije ministar, Janis Varufakis i dalje je u centru pažnje.

Nakon što se u petak u parlamentu pojavio u više nego opuštenom izdanju koje je uključivalo farmerke, ranac i upadljivu šarenu košulju, bivši grčki ministar finansija postao je predmet rasprava i šala na društvenim mrežama.

Korisnici “Tvitera” su objavili slike Varufakisa u toj famoznoj košulji, poredeći njen dezen sa kupatilskom zavesom i posteljinom.

Varoufashion >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << #varoufakis pic.twitter.com/5BmOLm0Iq3

Njegove fotografije su iskoristili za razne fotomontaže, pa su Varufakisu dodali pankersku frizuru, a negde zamenili njegovu glavu sa petlovom.

Mην κοιτάμε το λειρένιου χρώματος πουκάμισο και χάνουμε την κότα. #Varoufakis #Tsipras #Syriza pic.twitter.com/h1LbBc9lTF

Međutim, ima i onih tviteraša kojima se njegova košulja dopala, pa su rešili da mu pruže podršku tako što su objavili svoje slike u “veselim” košuljama.

"Set of sheets. Status Bahar. Ministerial choice." Greek startup capitalizing on #Varoufakis's cry for attention. pic.twitter.com/choUT6exSD

I njegove kolege političari iz raznih zemalja su komentarisali njegov izgled.

Solidarietà al compagno #Varoufakis. #camiciesobrie pic.twitter.com/6zZIlY0l80

Italijanski senator Roberto Formigoni je rekao da ga Varufakis konačno oponaša, ne po idejama, već po izboru odeće.

#Varoufakis shirt: unveiling the mystery pic.twitter.com/Ob1Ou25P11

“Ideje su ono što jesu, ali u slučaju ove košulje, Varufakis je konačno odabrao pravu ‘politiku’”, napisao je na Tviteru Formigoni, član partije Novi desni centar.

#Varoufakis going crazy pic.twitter.com/gBFTPIrKLF

Ni Premijer Aleksis Cipras nije mogao da ignoriše njegovu košulju.

"Možete ga kriviti koliko želite za njegove komentare, političke planove, loš ukus za košulje, njegove odmore na ostrvu Aegina, ali za njega nikada ne možete reći da je varalica, ne možete reći da je ukrao novac od grčkog naroda, ne možete reći da ima tajni plan da ovu zemlju odvede među stene", rekao je Cipras.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.