Šulc o odbijanju revizora trojke: Grčko odbijanje neodgovorno!

Izvor: Kurir, 31.Jan.2015, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šulc o odbijanju revizora trojke: Grčko odbijanje neodgovorno!

Ministar finansija Janis Varufakis je rekao da će se Grčka založiti za "maksimalnu saradnju" sa međunarodnim kreditorima, ali da neće sarađivati sa revizorima takozvane "trojke"

FRANKFURT - Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc ocenio je danas "neodgovornim" odbijanje Grčke da sarađuje sa revizorima takozvane "trojke", zaduženim za nadgledanje fiskalnih reformi u toj zemlji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
"Ukoliko grčka vlada više u stvari ne želi da saraduje sa svojim kreditorima na sadašnjoj osnovi, to smatram neodgovornim", rekao je Šulc u intervjuu za "Frankfurter algemajne cajtung".

On je tu izjavu dao pošto je grčki ministar finansija Janis Varufakis u petak izjavio da želi direktan pristup Atine trojci međunarodnih kreditora - MMF-u, Evropskoj uniji i Evropskoj centralnoj banci, preneo je AFP.

Varufakis je rekao da će se Grčka založiti za "maksimalnu saradnju" sa međunarodnim kreditorima, ali da neće sarađivati sa revizorima takozvane "trojke", niti će tražiti produženje programa finansijske pomoći.

Šulc je rekao da bi do ponovnih pregovora oko grčkog duga moglo doći samo "konsenzusom, a ne provokacijama".

"Možemo da privedemo (Grčku) kompromisu, ali nema garantija", rekao je on i dodao: "Situacija je krhka, ali nije očajna".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.