Šulc: Grčka vlada treba da podnese ostavku posle referenduma

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šulc: Grčka vlada treba da podnese ostavku posle referenduma

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc izjavio je juče da je njegovo poverenje u grčku vladu opalo do samog dna i da se nada da će ta vlada podneti ostavku nakon referenduma zakazanog za nedelju.

"Novi izbori će biti neophodni ako grčki narod glasa za reformski program i time za ostanak u evrozoni, a (premijer Grčke Aleksis) Cipras će, što bi bila logična posledica, morati da podnese ostavku", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Šulc. Prema njegovim rečima, period između odlaska Ciprasove levičarske partije Siriza i novih izbora moraće da bude premošćen tehnokratskom vladom, tako da se pregovori sa Grčkom mogu nastaviti.

"Ako ta prelazna vlada postigne razumni sporazum sa kreditorima, onda će vreme Sirize biti završeno. A tada će Grčka dobiti još jednu šansu", istakao je Šulc.

On je optužio Ciprasa da je "nepredvidiv i manipuliše narodom Grčke, na način koji skoro da ima demagoške karakteristike".

"Moje poverenje u volju grčke vlade da pregovara je sada došlo do samog dna", zaključio je Šulc.

Grčki premijer pozvao je građane da glasaju protiv uslova Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda za spasavanje zemlje iz finansijskih poteškoća.

Grčki ministar finansija Janis Varufakis rekao je juče da bi vlada mogla da podnese ostavku ako narod na referendumu u nedelju glasa za veću štednju u zamenu za međunarodna spasonosna finansijska sredstva.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.