Strepnja pred izbore u Grčkoj

Izvor: EurActiv Srbija, 15.Jun.2012, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strepnja pred izbore u Grčkoj

Dezorijentisanost i strepnja vladaju medju Grcima uoči izbora 17. maja. Oni očekuju novi politički pokušaj za izlazak iz krize koja sve više pogadja njihove svakodnevne živote. Sa druge strane, u EU vlada zabrinutost zbog neizvesnosti koju izbori nose. Pitanje je, naime, koje stranke će na izborima dobiti dovoljnu podršku za formiranje vlade. Jedna od dve najjače stranke je ekstremna levica Siriza, koja iako se zalaže za ostanak u zoni evra želi promenu uslova medjunarodne pomoći Grčkoj. To za većinu u EU, medjutim, nije prihvatljivo.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

B92 u Atini: O krizi i izborima

Izvor: B92, 15.Jun.2012

Atina -- Ni u Grčkoj političari do sada nisu uspeli da se dogovore o novoj vladi, iako su izbori održani, kao i u Srbiji - 6. maja. Zbog toga su raspisani novi izbori...Međutim, osim dve dosadašnje velike stranke - PASOK-a i Nove demokratije, ozbiljan takmac na predstojećim izborima, koji će se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.