Šta srpski političari misle o novom premijeru Grčke

Izvor: Blic, 27.Jan.2015, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta srpski političari misle o novom premijeru Grčke

Novi grčki premijer Aleksis Cipras i njegova Siriza su veliki prijatelji Srbije, izjavio je ministar za rad Aleksandar Vulin.

Upravo Vulin je početkom decembra bio domaćin Ciprasu u Beogradu, s obzirom na to da njegov Pokret socijalista i Siriza već duže vreme sarađuju.

Njih dvojica su juče razgovarali telefonom i, kako je saopštio Pokret socijalista, Vulin je izrazio nadu da će nova vladajuća stranka u Grčkoj i PS nastaviti i ojačati saradnju.

Ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mi­­nistar Vulin juče nije želeo da odgovori na pitanje “Blica” da li čestitke i saradnja sa Ciprasom zapravo znače da ne podržava mere štednje i aranžman Srbije sa MMF-om.

Zadovoljstvo zbog pobede radikalne levice u Grčkoj juče su izrazili još funkcioner naprednjaka Saša Mirković, predsednik SRS Vojislav Šešelj i sindikat “Sloga”, čiji su predstavnici ušli u Skupštinu Srbije na listi DS. U vrhu SNS i SPS na stvari gledaju drugačije.

- Poštujem izbornu volju građana Grčke. Međutim, reforme koje mi u Srbiji sprovodimo su mnogo realnije od njihovog spiska lepih želja - kaže šef poslanika SNS Zoran Babić za “Blic”.

Dijana Vukomanović, šefica poslaničke grupe SPS, smatra da Srbija „ne bi trebalo da se uzda u ultimativno rešenje koje nudi Siriza“.

- Poreski obaveznici uvek na kraju plaćaju dugove, a Evropljani i strani poverioci nisu voljni da plaćaju naše greške - kaže Vukomanovićeva.

Internacionalni sekretar DS Vladimir Todorić smatra da je Grčka primer da politika štednje stvari čini još gorim.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Cipras treba da se ugleda na nas

Izvor: Politika, 28.Jan.2015, 09:19

Svaki put kada se ne pojavimo na komemoraciji u Aušvicu, neko drugi preuzme naša pobednička priznanja..Izborna pobeda Sirize i novog premijera Aleksisa Ciprasa obradovala je Aleksandra Vulina čiji Pokret socijalista već duže od tri godine sarađuje sa popularnim grčkim levičarem. Vulin je svog...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.