Solun: Dva puta za tri godine oteo taoce iz iste škole

Izvor: Blic, 24.Nov.2014, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solun: Dva puta za tri godine oteo taoce iz iste škole

Grčki sud odredio je danas kaznu od 20 godina zatvora Grku otmičaru koji je uzeo taoce iz Nemačke škole u Solunu, dva puta za tri godine, saopštili su lokalni zvaničnici.

Konstantinos Arabacis (55) oteo je direktora, blagajnika i nastavnika u školi u severno grčkom gradu 2009. i tražio otkupninu od 10 miliona evra.

Sa koferom punim eksplozivom i granatama, pretio je da će ih sve dignuti u vazduh, ali se predao kada je policija opkolila zgradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Arabacis je sproveo gotovo identičnu otmicu, u istoj školi 2006. i tada je osuđen na 10,5 godina zatvora, ali kazna kasnije smanjena na tri godine zbog dobrog vladanja.

Ovaj bivši grčki emigrant koji je radio u Nemačkoj, sudu je rekao da ga je nemačka država finansijski upropastila pošto je odbila da mu pomogne da izmiri kredit tokom njegovog života tamo.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Grku 20 godina za više otmica dece

Izvor: B92, 25.Nov.2014, 00:51

Grčki sud odredio je kaznu od 20 godina zatvora Grku koji je uzeo taoce iz nemačke škole u Solunu, dva puta za tri godine, saopštili su lokalni zvaničnici...Kostas Arabacis (55) oteo je direktora, blagajnika i nastavnika u školi u severno grčkom gradu 2009. i tražio otkupninu od 10 miliona evra...Sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.