Snažno nevreme pogodilo Grčku

Izvor: Press, 25.Okt.2014, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažno nevreme pogodilo Grčku

Grčku je pogodilo snažno nevreme, koje je čupalo drveće i poplavilo kuće i automobile, a izazvano je ostacima uragana Gonzalo, koji je prošle sedmice nastao kod Kariba.
Jaka kiša sinoć je poplavila puteve i izazvala probleme sa saobraćajem, koji se u prestonici Atini na glavnim pravcima odvijao otežano, izvestili su lokalni mediji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Vatrogasna služba Pireja primila je više od 300 poziva iz nekoliko pregrađa, uglavnom zbog drveća koje je popadalo na puteve i blokiralo saobrahaj.

U popodnevnim satima, vatrogasci su u zapadnom predgradu Menidi izvukli troje ljudi iz poplavljenog automobila, dok su se na televizijskim snimcima iz Iliona, takođe u zapadnom delu Pireja, mogla videti parkirana vozila u vodi do krovova.

Gradonačelnik Pireja Janis Moralis stavio je sve gradske službe u stanje pripravnosti i za danas sazvao sastanak na kome će se razmotriti krizna situacija i preduzeti mere delovanja, prenela je ANA.

Prema podacima vatrogasne službe u oblasti Atika, na pozivima građana od petka, angažovano je 100 njenih pripadnika sa 50 vozila.

Uragan Gonzalo nastao je prošle sedmice kod Kariba, potom se obrušio na Bermudska ostrva i nakon toga skrenuo prema severu, preko Atlantskog okeana.

Gonzalo je sedma oluja u sezoni uragana na Atlantiku, koja se proteže od juna do novembra.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.