Slovenija: Do kraja meseca o prijemu prvih izbeglica

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2016, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija: Do kraja meseca o prijemu prvih izbeglica

Slovenačka vlada će ovog meseca doneti odluku o prijemu prvih izbeglica iz kvote koja joj je dodeljena u okviru planiranog premeštanja azilanata koji se sada nalaze u Grčkoj i Italiji, objavila je danas agencija STA.

Evropska komisija danas je upozorila da se planirano premeštanje 160.000 migranata i izbeglica koji su sada smešteni u hot-spot centrima u Italiji i Grčkoj ne ispunjava, jer ih je do sada u druge zemlje članice premešteno manje od 500, i države >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << članice pozvala da se drže dogovora.

Državni sekretar za migracije u slovenačkom Ministarstvu unutrašnjih poslova Boštjan Šefic izjavio je na konferenciji za novinare u Ljubljani da će slovenačka vlada odluku o prihvatanju prvih izbeglica iz svoje kvote doneti još ovog meseca, a onda o tome obavestiti Evropsku komisiju.

Plan je da Slovenija u prvoj grupi primi 20 osoba, prenosi Hina.

Prema migracijskoj strategiji koju je Evropska komisija donela prošle godine, Slovenija bi trebalo da primi i udomi 207 izbeglica.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.