ŠEF BELGIJSKE DIPLOMATIJE: Grčka kriza može da se prelije na Balkan

Izvor: Kurir, 06.Jul.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠEF BELGIJSKE DIPLOMATIJE: Grčka kriza može da se prelije na Balkan

Grčka je jedan od glavnih investitora na Balkanu, podseća Didije Rejnolds

BRISEL - Šef belgijske diplomatije Didije Rejnolds upozorio je danas da kriza u Grčkoj može da izazove negativne posledice na celom Balkanu i da destabilizuje region.

"Plašim će da će biti geopolitičkih posledica za region", rekao je Rejnolds za televiziju RTL, podsećajući da je Grčka jedan od glavnih investitora na Balkanu.

"Posledica može biti ne samo za zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << poput Makedonije ili Crne Gore, već i za Bugarsku, ako se imaju u vidu problemi sa stabilnošću u toj zoni", kazao je ministar. On je dodao da ne veruje da bi izlazak Grčke iz evrozone doveo do stabilizacije i izrazio bojazan da bi u tom slučaju posledice osetile sve evropske privrede.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.