Rusija razmatra slabljenje embarga Grčkoj i Mađarskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2015, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija razmatra slabljenje embarga Grčkoj i Mađarskoj

Rusija će tražiti način, koji neće biti u suprotnosti sa normama Svetske trgovinske organizacije (STO), za slabljenje proizvodnog embarga prema Grčkoj i Mađarskoj, izjavio je danas ruski ministar ekonomskog razvoja Aleksej Uljukajev.

"Treba naći rešenje koje neće protivrečiti normama STO. Nemoguće je jednostavno napraviti izuzetke za zemlje", rekao je on a prenosi TAS S.

Prema rečima Uljukajeva, razmatraju se rešenja kojima će biti omogućeno da roba >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iz tih zemalja dospe na rusko tržite preko mehanizama uslužne prerade sirovine i materijala.

Uljukajev je dodao da je već dobio "usmeni nalog da razradi to pitanje".

Govoreći o mogućnosti potpunog ukidanja ruskih kaznenih protivmera, ruski ministar je rekao da "ne treba isključiti mogućnost delimičnog uvođenja jednostranih mera, ako to na pravi način prihvate partneri", navodi TAS S.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.