Renci: Italija više nije bolesnik Evrope

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jul.2015, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renci: Italija više nije bolesnik Evrope

Italijanski premijer Mario Renci izjavio je da njegova država više nije "sapatnik u nevolji" Grčke, kao što je to bio slučaj pre tri ili četiri godine.

- Moramo da prestanemo da zovemo Italiju bolesnikom Evrope jer to više nije tačno - rekao je Renci za italijanski TV kanal "TG5", uoči referenduma u Grčkoj koji bi mogao da odluči finansijsku budućnost te države, kao i njeno mesto u evrozoni, preneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << AFP.

Renci je rekao da Italija više ne strahuje od posledica finansijskih problema Grčke, što nije bio slučaj tokom 2011. kada je postojala bojazan da bi grčka kriza mogla da se prelije na druge, u velikoj meri zadužene, evropske države.

On je istakao da reforme koje je Italija preduzela pokazuju da je "na strani onih koji teže rešavanju problema".

Italijanski premijer je proteklih sedmica nastojao da uveri građane da se Italija nalazi na čvrstim ekonomskim osnovama uprkos krizi u Grčkoj.

Krajem juna, Renci je za jedan italijanski ekonomski dnevnik rekao da je Italija "izvan vatrene linije" krize u Grčkoj, dodajući da njegova "zabrinutost nije u vezi sa time šta bi moglo da se dogodi sa Italijom, već oko scenarija globalnih poteškoća koje bi mogle da nastanu".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.