Prva nagrada za novinarsku izuzetnost pripala izveštaču s Kosova

Izvor: Blic, 28.Nov.2014, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva nagrada za novinarsku izuzetnost pripala izveštaču s Kosova

Prva nagrade u okviru programa Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost dodeljena je večeras u Beogradu novinarki sa Kosova Jeti Abazi za priču o diskriminaciji žena na Kosovu.

"Verujem da uz profesionalno novinarstvo možemo da prevaziđemo nejednakosti između muškaraca i žena", kazala je Jeta Abazi i dodala da je diskriminacija žena prisutna u celom regionu.

Druga nagrada dodeljena je grčkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novinaru Konstantinosu Kalergisu, dok je treća nagrada pripala novinaru iz Bugarske Krasimiru Jankovu za priču o sirijskim izbeglicama na Balkanu, posebno u Bugarskoj.

Prva nagrada iznosi 4.000 evra, druga 3.000 i treća 2.000 evra. U projektu je učestvovalo deset novinara iz Srbije, Makedonije, Grčke, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, Rumunije i sa Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.