Privredni rast u drugom kvartalu 0,9 odsto

Izvor: Akter, 28.Avg.2015, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privredni rast u drugom kvartalu 0,9 odsto

Rast bruto-domaćeg proizvoda (BDP) Grčke koja pet godina prima međunarodnu finansijsku pomoć, iznosio je u drugom ovogodičnjem kvartalu, april-jun, 0,9 odsto

Po prethodnoj proceni sredinom avgusta, očekivan je rast BDP od 0,8 odsto, naveo je Elstat.

Grčka koja u septembru izlazi na druge ovogodišnje prevremene poslaničke izbore, nije ušla u recesiju početkom godine i, s obzirom svoju na političku i ekonomsku nestabilnost, zabeležila je relativno jak >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << privredni rast.

Na godišnjem nivou, rast će iznositi 1,6 odsto BDP-a, naveo je Elstat koji je ranije prognozirao rast od 1,4 odsto.

Privredne prognoze Grčka koja je prošle godine izašla iz šestogodišnje recesije, bolje su od predviđanja Evropske unije koja je polovinom avgusta navela da će Grčka imati pad BDP-a za 2,3 odsto. EU je za 2016. godinu Grčkoj predvidela pad ua još od 1,3 odsto.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: Privredni rast u drugom kvartalu 0,9 odsto

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Avg.2015

Rast bruto-domaćeg proizvoda (BDP) Grčke koja pet godina prima međunarodnu finansijsku pomoć, iznosio je u drugom ovogodičnjem kvartalu, april-jun, 0,9 odsto, saopštio je danas grčki Zavod za statistiku Elstat.Po prethodnoj proceni sredinom avgusta, očekivan je rast BDP od 0,8 odsto, naveo je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.