Predstavljamo pet najlepših plaža Halkidikija

Izvor: B92, 04.Jul.2015, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljamo pet najlepših plaža Halkidikija

Magična mesta za kupanje na severu Grčke, koja su “Karibi” u komšiluku Srbije. Na Kasandri se ističu Buzulas i Ksenija, a na Sitoniji Kavourotripes, Lagonisi i Mirsini

ZAŠTO turisti iz Srbije vole Halkidiki? Možda na njemu nema romantičnih belih kuća s plavim prozorima i ludog noćnog provoda kao na egejskim ostrvima, ali ako od letovanja tražite beli pesak i čisto, tirkizno more, onda je Halkidiki pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbor za vas. Zato vam predstavljamo pet najlepših plaža na popularnom “Posejdonovom trozupcu”, koje i jasno govore zbog čega je, i pored svega, Grčka najprivlačnija destinacija za naše turiste.

1. Kavourotripes - U pitanju su “Karibi” koji se nalaze na samo nekoliko sati vožnje od Srbije! Ova plaža kao s razglednice locirana je šest kilometara od mesta Sarti (dži-pi-es lokacija - N40.1252340/E23.9696991). Sastoji se iz šest peščanih uvala koje su odvojene stenama. Zbog tirkizne i tople vode, ovo je jedna od najlepših plaža na Sitoniji, drugom “prstu” Halkidikija.

2. Lagonisi - Još jedna “maldivska” plaža na istočnoj strani Sitonije, sa dosta hlada u zaleđu, ali i peščanim sprudom koji vodi do malog ostrva. Grci veoma vole ovo mesto za kupanje, pa vikendom može da bude velika gužva. Nema sadržaja na plaži, pa ponesite neko osveženje.

3. Mirsini, ostrvo Dijaporos - Ko ima priliku, trebalo bi sa Sitonije brodićem da doplovi do obližnjeg ostrva Dijaporosa koje krije nekoliko plaža i uvala iz snova. Posebno se izdvaja Mirsini, zbog koje Dijaporos nazivaju i rajsko ostrvo. Dži-pi-es lokacija plaže - N40.2116279/E23.7856216.

4. Buzulas - Selimo se na prvi “prst” - Kasandru. Tačnije na njenu zapadnu stranu, u mesto Sani. Tamo je smeštena plaža Buzulas, sa belim peskom i predivnim mirosom borova koji miluje čula. Ova plaža je doduše dostupna samo za goste četiri luksuzna hotela “Sani rizorta” koji se nalaze u jednoj od najlepših uvala Halkidikija. Saobraćaja gotovo da i nema, zbog čega je ovo i jedinstven ekološki kompleks. Interesantno je to što ovo odmaralište može da se pohvali sa, čak, još tri plaže u karipskom stilu. Ovde se organizuju i venčanja na plaži.

5. Ksenija - Boje Kasandre brani i čuvena Ksenija, ušuškana u uvali između mesta Pefkohorija i Paljurija, na istočnoj strani prvog “prsta”. Sitan, beli pesak, nestvarno plava voda i, u dobrom delu plaže, prirodan hlad, predstavljaju meku za mnogobrojne turiste. Vikendom ovde često dođe “pola Soluna”, zbog čega su gužve česte. Ležaljke ćete dobiti ako iz obližnjeg bara naručite neko piće ili obrok.

izvor: novosti

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.