Poljoprivrednici prekinuli blokadu centra Atine

Izvor: B92, 13.Feb.2016, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivrednici prekinuli blokadu centra Atine

Atina -- Grčki poljoprivrednici koji protestuju zbog povećanja poreza i promene penzionog sistema prekinuli su blokadu centra Atine, ali i najavili nastavak protesta.

Poljoprivrednici, koji su prethodno organizovali 86 blokada puteva traktorima i drugim vozilima širom Grčke, sastaće se u ponedeljak da razmotre kako da nastave protest, rekao je jedan od učesnika demonstracija Vangelis Butas.

Butas je rekao da poljoprivrednici, pored povlačenja predloge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o povećanju poreza i reformi penzionog sistema koji su deo grčkih obaveza prema kreditorima, žele i mere za smanjenje troškova proizvodnje, poput neoporezovanog dizel goriva, jeftinije struje i ukidanja PDV-a za materijale.

Policija je procenila da se oko 12.000 demonstranata okupilo danas na atinskom trgu Sintagma ispred parlamenta u znak podrške poljoprivrednicima. Protest su organizovali sindikati i Komunistička partija.

Tokom protesta poljoprivrednika u Atini juče su izbili sukobi demonstranti i policajci sukobili su se danas. Poljoprivrednici su gađali kamenicama policajce koji su upotrebili suzavac kako bi rasterali demonstrante.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poljoprivrednici prekinuli blokadu centra Atine

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Feb.2016

Grčki poljoprivrednici koji protestuju zbog planiranog povećanja poreza i promene penzionog sistema prekinuli su večeras dvodnevnu blokadu centra Atine, ali i najavili nastavak protesta...Poljoprivrednici, koji su prethodno organizovali 86 blokada puteva traktorima i drugim vozilima širom Grčke,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.