Podrška Erdoganu iz Crne Gore, Grčke, Kosova...

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jul.2014, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Erdoganu iz Crne Gore, Grčke, Kosova...

Predstavnici više političkih stranaka iz regiona uputili su pismo podrške turskom premijeru Redžepu Tajipu Erdoganu koji se kandidovao na predstojećim predsedničkim izborima u Turskoj, objavila je agencija Anadolija.

Nahvališe ga kao da je spasao Zemlju: Redžep Tajip Erdogan

 

Prema informacijama iz Izbornog štaba koji koordinira Erdoganovu kampanju, predstavnici nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << političkih stranaka iz Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Grčke i sa Kosova poslali su pismo Erdoganu u kojem su mu zahvalili na podršci regionu koju je pružio u proteklih 10 godina.

 

Pročitajte još:

* Vučić: Ma, Erdogan nije stvarno tako mislio; Dodik: Naravno da jeste

* Premijer Turske: Kosovo je moja druga zemlja

* "Turska ohrabruje Bošnjake na agresivnost"

"U srcima nas i naših naroda, baš kao i u srcima svih ugroženih i obespravljenih ljudi sveta, urezali ste neizbrisiv trag i tamo ćete i ostati", navedeno je u pismu.

 

Kako je objavljeno na sajtu TRT, pismo su potpisali predsednik Bošnjačke stranke Crne Gore Rafet Husović, osnivač i predsednik Narodne stranke časti i slobode Bugarske Kasim Dal, predsednik Demokratske narodne stranke Kosova Mahir Jagčilar, poslanik grčkog parlamenta Ahmet Hadžiosman i predsednik Turske demokratske partije Makedonije Kenan Hasip.

 

Vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP) saopštila je 1. jula da je Erdogan njen kandidat na predsedničkim izborima. Prvi krug predsedničkih izbora biće održan 10. avgusta i to će biti prvi put da Turci biraju predsednika na izborima jer je do sada parlament birao šefa države.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.