Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2015, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po dugu građana i firmi Hrvatska gora od Grčke

Veliki dug građana i kompanija je jedan od glavnih razloga zašto se u Hrvatskoj nisu dubinski preokrenuli ekonomija i potrošnja, ocenio je hrvatski ministar finansija Boris Lalovac u Dnevniku Nove TV.

On je istakao da taj dug, prema poslednjem izveštaju Evrostata, iznosi oko 140 odsto bruto domaćeg proizvoda, što je oko 420 milijardi kuna (55 milijardi evra) po čemu je, kako je rekao, Hrvatska gora od Grčke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Lalovac je, takođe, istakao da su zatezne kamate dugo vremena u Hrvatskoj bile okidač dužničkog ropstva i da je zato dobro što se one smanjuju i idu ka nivou kakve su u EU.

Smanjenje kamata na potrošačke kredite, po njegovom mišljenju, bankama neće teško pasti, jer će zbog toga izgubiti svega 60 do 100 miliona kuna.

"Mislim da je to kap u moru njihove dobiti", kazao je Lalovac, a prenosi Tportal.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Po dugu građana i firmi Hrvatska gora od Grčke

Izvor: Capital.ba, 06.Maj.2015

ZAGREB, Veliki dug građana i kompanija je jedan od glavnih razloga zašto se u Hrvatskoj nisu dubinski preokrenuli ekonomija i potrošnja, ocijenio je hrvatski ministar finansija Boris Lalovac u Dnevniku Nove TV. On je istakao da taj dug, prema posljednjem izvještaju Evrostata, iznosi oko 140 odsto...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.