Pileći giros iz rerne

Izvor: BanjalukaLive.com, 24.Apr.2017, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pileći giros iz rerne

U nedostatku ideja za ručak, isprobajte ovaj zanimljivi recept grčke domaćice-nećete se pokajati.Potrebno je (za 4 osobe):4 komada pilećih grudi4 čena bijelog luka sitno sjeckanogsok od jednog limuna2 kašičice sirćeta od crvenog vina2 kašike maslinovog ulja2 pune kašike kisele pavlake1 kašika suvog origanaso i biberZa serviranje:4 pite (grčke debele tortilje)sjeckani paradajzcrni luk isječen na polumjesecesjeckani peršuntzatziki sosPriprema:Pomiješajte sve sastojke sem >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << piletine. Dodajte u marinadu pileće grudi, pomiješajte i ostavite u frižideru da odstoje oko sat vremena.Zagrijte rernu na 180 stepeni. Obložite veliki pleh aluminijumskom folijom.Izvadite piletinu iz marinade i naređajte je na pleh. Peći 20-30 minuta.Izvadite piletinu i ostavite je da odstoji jedno 10-ak minuta, a zatim je isecite poprečno na trake.Stavite na tortilju piletinu, zatim tzatziki sos, paradajz, luk i malo sjeckanog peršuna i umotajte.(Happyrecepti.blogspot.gr)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.