Pet partija podržava Ciprasa, počinje nova era

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jul.2015, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet partija podržava Ciprasa, počinje nova era

Tri opozicione partije potpisale su deklaraciju za podršku Aleksisu Ciprasu u pregovorima s povjeriocima, izjavio je grčki ministar odbrane Panos Kamenos.

Time Ciprasa podržava ukupno pet partija - tri opozicione, vladajuća Siriza i desničarska Kamenosova partija Nezavisni Grci koja je manjinski partner u vladi.

Kamenos je rekao da ta podrška označava "novu eru" u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << grčkoj politici i da će povećati šanse za postizanje dogovora s međunarodnim kreditorima.

Cipras je danas sazvao sastanak strančkih vođa pošto je juče na referendumu s ubjedljivom većinom od 60 odsto glasova odbijena ponuda povjerilaca.

Prema pisanju nekih grčkih medija, deklaraciju su potpisali Nova demokratija, PASOK i To potami koje su zagovarale "da" na referendumu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.