PRVI PROBLEMI ZA TURISTE Srbi morali da pozajme keš da sipaju gorivo

Izvor: Blic, 30.Jun.2015, 06:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVI PROBLEMI ZA TURISTE Srbi morali da pozajme keš da sipaju gorivo

Srpski turisti su prvog dana od zatvaranja banaka u Grčkoj imali potpuno različita iskustva. Od toga da nisu primetili da se išta promenilo do problema sa plaćanjem karticom i podizanjem gotovine sa bankomata.

Porodica Garić letovala je u Haniotiju, a juče je krenula put Srbije. Ali, trebalo je napuniti rezervoar.

- Na ivici sam nerava. Muž je pokušao da natoči benzin, ali kada je pitao za karticu, rekli su mu da je aparat trenutno u kvaru. U blizini je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bio bankomat, ali se ispostavilo da ne radi ili da na njemu nema novca. To nas je iznenadilo jer nismo primetili da se nešto dešava. Sreća, u vili do nas su odseli naši prijatelji, pa su nam pozajmili 200 evra kako bismo krenuli nazad u Srbiju - ispričali su juče za „Blic“ Garići.

Samo pedesetak kilometara dalje, na Sitoniji, drugom prstu Halkidikija, situacija potpuno drugačija. Porodica Đokić nije primetila ništa čudno. Cene su iste kao i prethodne godine, a niko ih nije upozorio da banke ne rade.

- Zaista nismo primetili ništa čudno. Zasad sve normalno funkcioniše i uživamo u letovanju - kaže M. Đokić.

Reporter naše kompanije trenutno boravi na ostrvu Mikonos u Grčkoj, odakle javlja da je domaće stanovništvo napeto zbog novonastale situacije, ali da turisti nemaju nikakvih problema.

- Turisti na svojim karticama nemaju ograničenja. Mogu da plaćaju karticama na svakom mestu, a Grci samo u kešu. Banke su zatvorene, a ispred bankomata od jutra su konstantno veliki redovi. Ljudi su nervozni i napeti, za razliku od ugostitelja koji se trude da krizu drže dalje od očiju turista - kaže naš kolega Ljubomir Tozev.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Problemi za turiste: Morali da pozajme novac da sipaju gorivo

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jun.2015

Srpski turisti su prvog dana od zatvaranja banaka u Grčkoj imali potpuno različita iskustva. Od toga da nisu primjetili da se išta promijenilo do problema sa plaćanjem karticom i podizanjem gotovine sa bankomata...Porodica Garić ljetovala je u Haniotiju, a juče je krenula put Srbije. Ali, trebalo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.