PARALISANA ZEMLJA Grčka u generalnom štrajku

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARALISANA ZEMLJA Grčka u generalnom štrajku

Vodeći grčki sindikati, nezadovoljni najavljenim otpuštanjima i reformama penzionog sistema, stupili su danas u 24-časovni štrajk koji je paralisao mnoge službe u zemlji.

Zbog štrajka je otkazano na stotine letova, obustavljen je rad javnih službi i poremećen je saobraćaj, javlja Rojters. Na održavanje štrajka su pozvali sindikati zaposlenih u javnom i privatnom sektoru, GSEE i ADEDY, kako bi izrazili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svoje nezadovoljstvo najavljenim otpuštanjima i penzionim reformama koje od Grčke zahtevaju njeni kreditori Evropska unija i Medjunarodni monetarni fond.

Štrajku su se pridružili i kontrolori vazdušnog saobraćaja zbog čega je otkazano na stotine domaćih i medjunarodnih letova. Vozovi i trajekti takodje ne saobraćaju, dok bolnice rade sa minimalnim brojem osoblja.

- GSEE se opire dogmatskoj opsesiji vlade i "trojke" međunarodnih kreditora da nastave sa merama štednje i povećanjem poreza - navodi se u zvaničnom saopštenju sindikata, koji je takodje optužio vladu u Atini da pokušava da tržište rada vrati u "srednji vek" i da sprovede mere koje kao posledicu imaju "humanitarnu krizu".

Prema ocenama Rojtersa, na hiljade građana će izaći na današnji štrajk pred vladom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Grci u generalnom štrajku

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2014

Vodeći grčki sindikati, nezadovoljni najavljenim otpuštanjima i reformama penzionog sistema, stupili su danas u 24-časovni štrajk koji je paralisao mnoge službe u zemlji...Zbog štrajka je otkazano na stotine letova, obustavljen je rad javnih službi i poremećen je saobraćaj. Na održavanje štrajka...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.