Ova vlada neće sprovoditi beskrajne mere štednje

Izvor: Kamatica.com, 30.Jun.2015, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova vlada neće sprovoditi beskrajne mere štednje

ATINA, 30. juna (Tanjug) - Premijer Grčke Aleksis Cipras pozvao je danas Grke da na referendumu 5. jula glasaju protiv dogovora o međunarodnoj pomoći, odbacivši upozorenja da bi većinski "ne" izvelo Atinu iz evrozone."Mislim da njihov plan nije da istisnu Grčku iz evrozone, već da stanu na put nadanjima da u Evropi mogu da postoje različite politike", rekao je Cipras grčkoj državnoj televiziji.

Cipras je dodao da "što odlučnije bude glasanje protiv dogovora reforme-za-pomoć, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << Grčka će biti snažnija u bilo kojim pregovorima koji bi mogli da uslede".

Premijer je rekao i da će njegova vlada poštovati odluku Grka da se nastavi s dugoročnim merama štednje, ali da "ona neće biti ta koja će ih sprovoditi".

"Ako grčki narod želi da beskonačno nastavi s planovima štednje, zbog kojih nećemo moći da uzdignemo glavu, mi ćemo to poštovati, ali nećemo biti oni koji će ih sprovoditi".

Cipras je rekao da je i dalje spreman da nastavi da razgovara sa evropskim liderima da spase pregovore i da će, ako oni u ponedeljak ponude dogovor, Grčka će u utorak platiti svoj dug.

"Moj telefon je dostupan po ceo dan. Ko god da pozove, ja se uvek javljam", poručio je Cipras.

Nastavak na Kamatica.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.