Niš ponovo bio prestonica vespi

Izvor: RadioCity.rs, 05.Jul.2015, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš ponovo bio prestonica vespi

Moto skupa bio je „Vespaši svih zemalja ujedinite se“. Trodnevna manifestacija promocije sigurnog saobraćaja, kulturno-istorijskog nasleđa Niša i druženje obeležili su skup koji je trajao od 26. do 28. juna.
U defileu, koji je održan 27. juna, učestvovalo je više od 60 vespaša iz Srbije, Rumunije, Makedonije, Bugarske i Grčke.

Organizator manifestacije koja je pre svega posvećena obeležavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << 70 godina od završetka Drugog svetskog rata je Vespa klub Naissus. Kako je promovisano i kulturno nasleđe Niša iz tog perioda organizatori su poveli goste u obilazak kulturno istorijskih spomenika koji se nalaze u Nišu, ali i okolini.
Nacionalni park Bubanj je svakako jedno od najznačajnijih spomenika koji podseća na brojne žrtve iz Drugog svetskog rata i zato je baš na Bubnju održana centarlna manifestacija , gde je bilo organizovano i takmičenje vespaša.

Na kraju su dodeljene nagrade najspretnijim vozačima, najstarijem i najmlađem vespašu.
Vespa je, kažu vozači ovog dvotočkaša, pokrenula određeni stil mode i muzike i obeležila jednu epohu. Oni koji je voze trude se da i danas ona bude simbol sigurne vožnje i poštovanja svih učesnika u saobraćaju.
Manifestacija je završena vespa žurkom u gradu, a najavljen je i treći susret i to idućeg juna.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.