Nimic stigao bez predloga o novom imenu Makedonije

Izvor: Blic, 29.Jul.2014, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nimic stigao bez predloga o novom imenu Makedonije

Posrednik u pregovorima Grčke i Makedonije povodom imena Makedonije Metju Nimic stigao je danas u Skoplje, ali, kako je izjavio, bez novog predloga u vezi imena, prenose makedonski mediji.

Nimic, koji je izaslanik UN po pitanju imena između Atine i Skoplja, sutra treba da se sastane sa ministrom spoljnih poslova Makedonije Nikolom Poposkim, predsednikom države Đorđem Ivanovim kao i sa premijerom Nikolom Gruevskim.

Tokom ove posete Nimic će se po prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sastati sa novim makedonskim predstavnikom u razgovorima oko imena Makedonije Vaskom Naumovskim.

Posle posete Makedoniji Nimic će otputovati u Grčku gde će se sresti sa grčkim predstavnicima.

Nimic je ovu posetu regionu najavio još pre nekoliko meseci istakavši da je sačekao završetak izbora u Skoplju i Atini.

Uoči ove posete grčki mediji su najavili "čudnu mobilnost" u Makedoniji po pitanju imena.

Interesovanje koje je Evropa u poslednje vreme pokazala za Zapadni Balkan je zabrinula grčke diplomate koji su poseban akcenat stavili na intervencije nemačke kancelarke Angele Merkel po ovom pitanju i naglasili da bi njena uloga u izlasku iz ćorsokaka u koji su pregovori zapali mogla da bude odlučujuća.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.