Nema pomaka u razgovorima Grčka - EU

Izvor: VOA, 25.Apr.2015, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema pomaka u razgovorima Grčka - EU

Momenat da Grčka prezentira kompletni plan ekonomske reforme je "u kritičoj fazi" rekao je na današnjoj konferenciji za štampu u Rigi nemački ministar finansija Volfgang Šojble.

Ministri finansija Evrozone održavaju sastanak u glavnom gradu Letonije, Rigi, kako bi razmotrili napredak ili odsustvo napretka  u sporom procesu pregovora izmedju Atine i njenih medjunarodnih kreditora.

Tokom drugog dana razgovora, kojim su dominirala strahovanja o takozvanom >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Greksitu, ili odlasku Grčke iz EU, Šojble je rekao da nije postignut napredak izmedju Atine, njenih partnera u evrozoni, Evropske komisije, Evropske centralne banke i Medjunarodnog monetarnog fonda.

On je ukazao da je situacija u Grčkoj isto, kako izgleda, kritična sudeći po svim izveštajima koje je grčki ministar finansija Janis Varufakis takodje izneo na sastanku Evrogrupe.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je u četvrtak istakla da se mora preduzeti sve kako Grčka ne bi zapala u bankrotstvo.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.