Nema druge - Grcima plata na ruke

Izvor: B92, 07.Jul.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema druge - Grcima plata na ruke

Najmanje tri kompanije u Grčkoj, među kojima i najveći prodajni lanac elektronskih uređaja isplaćuju zarade zaposlenima u gotovini.

U toj zemlji je prošle nedelje uvedeno ograničenje podizanja novca iz banaka, kako bi se sprečio mogući kolaps bankarskog sistema.

Ovakvi potezi grčkog "Kostovolosa", koji je u sastavu britanske kompanije "Diksons karfon", i druga dva preduzeća odraz su domaće finansijske krize, pošto je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grčka zatvorila banke i ograničila iznos novca koji može da se podigne na bankomatima na 60 evra (66 dolara) dnevno, piše Rojters.

Kontrola kapitala je, kako navodi britanska agencija, počela da uzima svoj danak u budžetima grčkih domaćinstva i da guši normalne tokove poslovanja mnogim preduzećima.

Četiri bankarska izvora nagovestila su juče da će grčke banke ostati zatvorene najmanje do petka.

Portparolka Diksonsa kaže da je "Kotsovolos" prošle nedelje zaposlene platio "na ruke" i da iščekuje da vidi šta će biti ove sedmice.

Još dve velike kompanije koje posluju u Grčkoj takođe su deo ili cele plate zaposlenima isplatili u "kešu", dok treća razmatra da zaposlenima ponudi sličnu opciju za sledeću isplatu krajem meseca, rekli su za Rojters izvori upoznati sa situacijom koji su želeli da ostanu anonimni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.