Nađeno telo migranta na jahti u Grčkoj

Izvor: Blic, 29.Avg.2015, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nađeno telo migranta na jahti u Grčkoj

Grčke vlasti saopštile su danas da su pronašle telo 15-godišnjeg migranta, koji se ugušio na jahti koja je prebacila 59 ostalih na grčko ostrvo Simi.

Telo je pronađeno kada je patrolni brod Agencije EU za obezbeđenje granica "Fronteks" zaustavio jahtu zbog inspekcije kod obale ostrva Simi nedaleko od turske obale.

Posada jahte pokušala je da izbegne inspekciju i u jednom trenutku udarila je u patrolni brod pri čemu je lakše povrede zadobio oficir >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grčke Obalske straže.

Nacionalna pripadnost migranata još nije utvrđena.

Visoki komesarijat UN za izbjeglice juče je saopštio da je 200.000 izbeglica, od čega većina iz Sirije i Avganistana, od početka ove godine ušlo u Grčku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.