NEMAČKA: Nema razloga da pričamo o otpisu grčkog duga, čekamo predloge Atine

Izvor: Kurir, 06.Jul.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMAČKA: Nema razloga da pričamo o otpisu grčkog duga, čekamo predloge Atine

Grčka je deo evrozone i tamošnja vlada treba da radi tako da tako i ostane, kaže portparol nemačke vlade

BERLIN - Nema razloga da pričamo o otpisu grčkog duga, to nam nije ni na dnevnom redu, izjavio je portparol nemačke vlade.

Poštujemo ishod grčkog referenduma i vrata za pregovore ostaju otvorena, kazao je portparol na redovnoj konferenciji za novinare.

#BREAKING 'No reason' to discuss >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Greek debt relief: Germany

"Čekamo predloge grčke strane. Grčka je deo evrozone i tamošnja vlada treba da radi tako da tako i ostane", rekao je on, prenosi portal Euro2day.gr.

Građani Grčke su u nedelju na referendumu rekli "ne" planu međuanrodnih poverilaca. Na osnovu 80 odsto glasova, koliko je do sada prebrojano, opcija protiv mera štednja osvojila je 61 odsto glasova, a opcija "da" - 38 odsto.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.