Milijarder kupuje ostrvo da naseli izbeglice

Izvor: B92, 04.Sep.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Milijarder kupuje ostrvo da naseli izbeglice"

Egipatski milijarder Nagib Saviris traži da mu Italija ili Grčka prodaju ostrvo kako bi mogao da razvije nezavisno prihvatilište za stotine hiljada izbeglica.

Saviris je u televizijskom intervjuu rekao da će kontaktirati vlade Italije i Grčke oko ostrva na kom bi prvo "izgradio privremena skloništa, a potom ljude zaposlio u izgradnji kuća, škola, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << univerziteta i bolnica, prenosi sabreakingnews.

"I ako se stvari poprave, ko god poželi da se vrati (u svoju domovinu), ide natrag".

Milijarder priznaje da je njegov plan pun izazova, uključujući zakonodavstvo i carinska pravila, ali drži da je važno pronaći rešenje koje izbeglice "tretira kao ljudska bića".

"Način na koji se s njima ophodi sada, tretira ih kao stoku," rekao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milijarder kupuje ostrvo za izbjeglice

Izvor: Capital.ba, 04.Sep.2015

KAIRO, Egipatski milijarder Nagib Saviris traži da mu Italija ili Grčka prodaju ostrvo kako bi mogao da razvije nezavisno prihvatilište za stotine hiljada izbjeglica. Saviris je u televizijskom intervjuu rekao da će kontaktirati vlade Italije i Grčke oko ostrva na kom bi prvo „izgradio privremena...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.