Migranti dobili slučaj protiv Grčke pred Evropskim sudom

Izvor: N1 televizija, 30.Mar.2017, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti dobili slučaj protiv Grčke pred Evropskim sudom

Grupa berača jagoda iz Bangladeša dobila je pred Evropskim sudom za ljudska prava slučaj protiv Grčke, koju su tužili pošto su poslodavci pucali u njih kada su zahtevali neisplaćene zarade.

Sudsko veće je presudilo u korist 42 državljanina Bangladeša i naredilo Grčkoj da svakom od njih plati odštetu u iznosu od 12.000 do 16.000 evra zato što "nije izvršila obavezu sprečavanja trgovine ljudima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i zaštite žrtava".

Incident se dogodio 2013. godine u blizini grčkog grada Manolade, udaljenog 260 kilometara od Atine, kada su nadzornici pucali i ranili više od 20 migranata, koji su tražili neisplaćene zarade za branje jagoda.

Taj događaj je imao veliki odjek u javnosti i ukazao je na čest loš tretman migranata koji obavljaju poljoprivredne poslove u Grčkoj.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.