Marginalci na meti grčke policije

Izvor: B92, 07.Maj.2015, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Marginalci na meti grčke policije"

Grčka policija loše postupa sa beskućnicima, narkomanima i prostitutkama, time što ih proizvoljno zaustavlja radi provere i drži satima u pritvoru bez optužbe.

To je saopštila organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč (HRV).

Iako je nova grčka vlada, izabrana u januaru, dala "važna obećanja za promenu pristupa u policijskom postupanju u centru Atine", neophodna je konkretna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akcija kako bi se situacija popravila, navodi se u izveštaju HRV, preneo je AP.

Organizacija HRV je za svoj izveštaj intervjuisala 44 osobe u periodu između maja i septembra i otkrila da su pripadnici marginalizovanih grupa, prema njihovim navodima, često izloženi policijskom zaustavljanju i pretresu bez očiglednog razloga, i više sati držani u policijskim stanicama da bi potom bili pušteni bez optužbe.

Policija Intervjuisani veruju da su meta zbog svoje pojave, pre nego zbog nečega što su uradili, stoji u izveštaju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HRV: Marginalizovane grupe na meti grčke policije

Izvor: Blic, 07.Maj.2015

Grčka policija neretko loše postupa sa beskućnicima, narkomanima i prostitutkama u Atini, time što ih proizvoljno zaustavlja radi provere i drži po više sati u pritvoru bez optužbe, saopštila je juče organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč (HRV)...Iako je nova grčka vlada,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.