MMF ponovio da je smanjenje duga u Grčkoj obavezno

Izvor: Blic, 13.Maj.2017, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF ponovio da je smanjenje duga u Grčkoj obavezno

Evropa treba da pokaže jasnu posvećenost smanjenju grčkog duga koji je od ključnog značaja, izjavila je juče generalna dirketorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard.

- Zaista se nadamo da će Evropa biti više posvećena smanjenju duga koji je od imperativnog značaja - rekla je Lagardova po dolasku u italijanski grad Bari na simpozijum koji se održava na marginama sastanka ministara finansija Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja - G7.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
MMF uslovljava svoje učešće u trećoj tranši pomoći Grčkoj od 86 milijardi evra smanjenjem grčkog duga, ocenjujući da bi značajno doprinelo izvlačenju Grčke iz finansijske krize.

Grčka je od 2010. godine prošla kroz nekoliko programa pomoći MMF-a i drugih zemalja evrozone, ali je njen javni dug zbog oslabljene privrede povećan na 315 milijardi evra, što je oko 180 odsto bruto domaćeg proizvoda.

MMF je uslovljavao nastavak pomoći reformom penzija u Grčkoj, ocenjujući da je grčki dug "neodrživ".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.