Izvor: Blic, 26.Maj.2017, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: Smanjuju se nesuglasice sa Evropom oko grčkog duga

Evropa još uvek treba da obezbedi plan za ublažavanje dužničkog tereta Grčke kako bi Međunarodni monetarni fond pristao da obezbedi dodatna finansijska sredstva, ali obe strane "istražuju sve opcije" i razlike u stavovima se smanjuju, izjavio je portparol MMF-a Geri Rajs.

- Svi su optimistični u pogledu toga da dogovor može da bude postignut i očekuju da će do toga doći na narednom sastanku evrogrupe sredinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << juna - rekao je Rajs, a prenosi agencija Frans pres.

Ipak, ostaju nesuglasice povodom evropskih prognoza koje se tiču privrednog rasta i budžetskog suficita Grčke posle 2022. godine, jer Fond "zahteva veću realnost u predviđanjima", kazao je Rajs novinarima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

MMF još ne popušta, Evropa je na potezu

Izvor: B92, 26.Maj.2017

Vašington -- Evropa još uvek treba da obezbedi plan za ublažavanje dužničkog tereta Grčke kako bi Međunarodni monetarni fond pristao da obezbedi dodatna finansijska sredstva..Međutim, obe strane "istražuju sve opcije" i razlike u stavovima se smanjuju, izjavio je portparol MMF-a Geri Rajs..."Svi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.