Košarkaši Srbije ubedljivi protiv Grčke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2016, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Srbije ubedljivi protiv Grčke

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras selekciju Grčke sa 91:76 u generalnoj proveri pred početak olimpijskog kvalifikacionog turnira.

Srbija je pred 18.000 gledalaca u KOMBANK areni ostvarila i treći trijumf u pripremnom periodu, posle pobeda nad Francuskom u Parizu (79:77) i Beogradu (94:88).

Grci su bolje otvorili duel, imali u prvoj četvrtini šest poena prednosti, ali su srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << košarkaši već do poluvremena, na krilima Nikole Jokića, preokrenuli rezultat.

U nastavku domaći tim preuzeo je stvari u svoje ruke, dok se Grčka predala već u 30 minutu kada je imala 12 poena minusa, a kasnije i maksimalnih 20.

Srbiju je do trijumfa predvodio Jokić sa 20 poena, Miloš Teodosić je dodao 16, a Miroslav Raduljica 14, dok je na drugoj strani Janis Adetokunpo imao 14, a Stratos Perperoglu 12.

Izabranici Aleksandra Đorđevića u kvalifikacijama za plasman u Rio, koji se igra od 4. do 9. jula u KOMBANK areni, igraće u A grupi sa Angolom i Portorikom, dok su u B grupi Japan, Češka i Letonija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.