Konzul Srbije u Grčkoj obišao poplavljena mesta! Vanredna situacija, saopštena važna informacija za srpske turiste!

Izvor: BKTV News, 17.Jul.2017, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konzul Srbije u Grčkoj obišao poplavljena mesta! Vanredna situacija, saopštena važna informacija za srpske turiste!

Područje Sitonije na Halkidikiju u Grčkoj pogodile su poplave zbog obilnih padavina, zbog čega je generalni konzul Srbije u Solunu Siniša Pavić danas obišao mesto Toroni koje je najviše pogođeno i odakle su se, u jutaranjim časovima, javili srpski građani koji su tamo na letovanju.

Pavić se uverio u ozbiljnost situacije, ali i u činjenicu da padavine polako prestaju, mada pojedini delovi tog mesta još >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nisu pristupačni, saopštio je Generalni konzulata Srbije u Solunu.

ΤΩΡΑ-ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΡΩΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ... pic.twitter.com/knmfsM69ku

U kontaktu sa lokalnim vlastima, dobijena je informacija da se voda polako povlači i da se potpuni prestanak padavina očekuje u toku noći, kada bi trebalo da se prilike normalizuju.

Σε ύφεση τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική https://t.co/J8zr11WJU5

Važna informacija dobijena od lokalnih vlasti, za sve koji su pretrpeli štetu na vozilima, jeste da će im sutra izdati potvrdu o vanrednoj situaciji koja će koristiti licima kod naplate štete kod osiguravajućih kuća, navedeno je u saopštenju.

Τρέχουν να σωθούν από την... Χαλκιδική! - https://t.co/Js6LNBisCF pic.twitter.com/ZiwBMcB0oY

Radi eventualnih daljih informacija o nastaloj situaciji, svi zainteresovani u naredna 24 sata mogu da se obrate na telefon Generalnog konzulata Srbije u Solunu +30 2310 244 265, navedeno je na sajtu konzulata.

Hladno vreme, kiša i jak vetar u Grčkoj napravili su velike probleme srpskim turistima, a pojedina mesta čak imaju i problema sa poplavama

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Važna informacija za srpske turiste na Sitoniji

Izvor: Mondo, 17.Jul.2017

Zbog poplava koje su pogodile Sitoniju na Halkidikiju u Grčkoj, Generalni konzulat u Srbiji otvorio je za srpske turiste poseban broj, na kom mogu dobiti sve informacije o trenutnoj situaciji.

Nastavak na Mondo...

Konzul u Solunu: Pružićemo pomoć turistima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2017, 09:53

Generalni konzul Srbije u Solunu, Siniša Pavić, rekao je danas da su se vremenske prilike u severnom delu Grčke promenile na bolje, ali da konzulat još nema potpune informacije kakva je situacija sa našim turistima, kao ni o tome kakvi će biti naredni potezi grčkih vlasti..."Vremenske prilike...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.