Kaminos: Pregovori se obnavljaju od sutra

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2015, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaminos: Pregovori se obnavljaju od sutra

Ministar odbrane Grčke i lider stranke "Nezavisni Grci" Panos Kaminos izrazio je uverenje da će pregovori sa međunarodnim poevriocima biti obnovljeni već sutra.

"Pregovori ponovo počinju od sutra i nadam se da ćemo uskoro postići rešenje. Znajte da je mandat Grka da ne prihvatamo ucene i teror", poručio je Kaminos na konferenciji za štampu povodom današnjeg referenduma o predlogu EU i MMF, na kojem se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << većina građana izjasnila jasno protiv novih mera štednje.

Kaminos je istakao da je ovo važan dan za Grčku i Evropu, za Grčku jer se usprotivila onome što je iskusila u prošlosti tokom postdiktatorskog perioda.

Prema njegovim rečima, Grci su prošli kroz nedelju terora uoči referenduma, suočeni sa pritiscima preko medija koji su, kako je rekao, bili jednostrani i pokušali da šire strah.

Uslovi u kojima je održan referendum, smatra on, bili su kao nikada do sada teški, ali da su Grci i pored toga pokazali da ne dozvoljavaju da ih neko ucenjuje i teroriše.

Kaminos je ukazao da je ova kriza prerasla iz ekonomske u humanitarnu, jer 70 odsto mladih nema posao, za šta je kriva ranija vlast. "Ono što mi tražimo nije ništa drugo nego pravedan sporazum", podvukao je Kamenos.

On je rekao da je prećeno "Grexitom" za koji ne postoiji mogućnost. "Ishodom referenduma počeo je novi dan, a želimo da Grci budu jedinstveni, kada vlada počne pregovore. Želimo sve političke snage i pre svega građane uz nas. Grčka vlada će govoriti u ime građana", podvukao je Kaminos, dodajući da Grčka nije protiv Evrope, već veruje u demokratsku Evropu.

"Tražićemo rešenje koje neće doneti propast, već dozvoliti Grcima da se vrate putu rasta, radnih mesta i njihovih prava", poručio je on stranim novinarima, ukazavši da je ono što je tražen od Atine bilo suprotno praksi u ostalim državama EU, kao što je visoko oporezivanje kompanija, dok su manji porezi u drugim zemljama članicama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kamenos: Pregovori se obnavljaju od sutra

Izvor: Blic, 05.Jul.2015

Ministar odbrane Grčke i lider stranke "Nezavisni Grci" Panos Kamenos izrazio je uverenje da će pregovori sa međunarodnim poveriocima biti obnovljeni već sutra..."Pregovori ponovo počinju od sutra i nadam se da ćemo uskoro postići rešenje. Znajte da je mandat Grka da ne prihvatamo ucene i teror",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.