KRIZA U GRČKOJ: Srbi, Rusi i Kinezi navalili na stanove

Izvor: Kurir, 06.Jul.2015, 04:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIZA U GRČKOJ: Srbi, Rusi i Kinezi navalili na stanove

Vikendica na Atici od 90 kvadrata košta u proseku 70.000 evra, vila na Kasandri površine 70 kvadrata izađe 90.000 evra, a tradicionalna kamena vila na Jonskim ostrvima od 165 kvadrata oko 110.000 evra

MOSKVA/ATINA - Strani državljani, među kojima i Srbi, na vest o mogućem bankrotu Grčke, ubrzano su počeli da kupuju nekretnine u toj zemlji.

Najveće interesovanje pokazuju Kinezi, a ni Rusi ne zaostaju mnogo za njima. Trojku lidera najaktivnijih kupaca zaključuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Bugari i Srbi, navodi Obšćaja gazeta.

Prema podacima sajta indriksons.ru, vikendica na Atici od 90 kvadrata košta u proseku 70.000 evra, vila na Kasandri površine 70 kvadrata izađe 90.000 evra, a tradicionalna kamena vila na Jonskim ostrvima od 165 kvadrata oko 110.000 evra.

Cene nekretnina u Grčkoj mogle bi da padnu za još 30 odsto u slučaju bankrota. Međutim, ukoliko zemlja izađe iz Evropske unije, to će dodatno odvratiti i Ruse,  koji sve češće biraju kuće u Grčkoj zbog mogućnosti da dobiju državljanstvo, piše gazeta.ru.

Vrednost stambenih nekretnina u Grčkoj pada već nekoliko godina. U 2013. godini pala je za 10 odsto, prošle godine u proseku za 7,5 odsto, a od početka ove godine za 4,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Najbolje se, među ruskim kupcima, kotiraju Halkidiki, Solun, Atina, ostrva Krit i Krf, dok elitne nekretnine Rusi traže na Santoriniju, Mikonosu...

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.