KRIVICA PALA NA GRČKU: EU ograničava Šengen na dve godine?

Izvor: Kurir, 12.Feb.2016, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIVICA PALA NA GRČKU: EU ograničava Šengen na dve godine?

Članice Evropske unije spremaju se da ograniče šengenskim režim bez granica na dve godine usled migrantske krize, javila je agencija Asošiejted pres.

Svaka od 26 članica Šengena ima mogućnost da jednostrano uvede granične kontrole na najviše šest meseci. Taj period se može produžiti na do dve godine ako se ustanovi da neka od članica ne štiti svoje granice kako treba.

APNewsBreak: Documents >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << show EU is poised to restrict passport-free travel for up to 2 years: https://t.co/rYtz1ZliDY

Dokument u koji je imala uvid francuska agencija pokazuje da se evropski zvaničnici spremaju da proglase da Grčka ne štiti dovoljno svoje granice.

Oko 2.000 ljudi dnevno dolazi na grčka ostrva preko Turske.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.